Food·Recept

Recept: Avocadosalade

recept avocado

Recept: Avocadosalade

Dit is één van mijn lievelingsgerechten, het is gezond, het is snel klaar te maken en het is vooral erg lekker! Je kunt het makkelijk aanpassen qua smaak, zodat je het afwisselend kunt maken. Ik ben iemand die op een bepaald moment iets heel erg lekker vind en dat dan zo vaak eet dat ik het na een tijdje niet lekker meer vind. Bij dit gerecht is dat niet het geval omdat je het zo makkelijk kunt aanpassen.

Voordeel bij dit gerecht is ook nog eens dat je de pit die je overhoudt, kunt gebruiken om je eigen avocado plant te planten.. Zie artikel: Plant je eigen Avocado plant)

Avocadosalade

Benodigdheden:

  • 1 Avocado
  • 1 Appel
  • 1/2 Citroen
  • (optioneel) Vegetariër: Ongeveer 50 à 60 gram kaas. (Kan gewoon jong belegen zijn, net wat je zelf lekker vindt). Als je geen weegschaal hebt: zorg ervoor dat het ongeveer dezelfde hoeveelheid is als de appel die je in stukjes hebt gesneden.
  • (optioneel) Veganist: ongeveer 50 à 60 gram tofu.
  • Ongeveer half theelepeltje cayennepeper en kurkuma
  • Ongezouten cashewnoten
  • Optioneel: beetje olie. Doe dit er zelf eigenlijk nooit door, maar zo kun je het iets meer smeuïg maken.
  • Materiaal: kom (zelf gebruik ik een beslagkom van de Action) en lepel.

Bereidingstijd: + / –  10 minuten

Bereiding:

  • Stap 1: Haal de schil van de avocado en snij de avocado dan in kleine blokjes. Let bij het kopen van een avocado op dat deze niet té groen en hard is, dan zit er namelijk bijna geen smaak aan en zijn ze heel moeilijk te snijden. Ze zijn dan nog niet rijp!
  • Stap 2: Haal de schil van de appel, haal het klokhuis eruit en snij de appel dan ook in kleine blokjes. Het maakt niet uit wat voor smaak appel het is, iets wat jij lekker vindt.
  • Stap 3: Snijd de kaas (of tofu) in kleine blokjes. Zorg ervoor dat de hoeveelheid kaas net zoveel is als de appel in stukjes. Voor de smaak vind ik het zelf het lekkerst als de kaas niet te koud is, meestal heb ik ‘m van te voren al een tijdje uit de koelkast gehaald.
  • Stap 4: Doe deze 3 ingrediënten in de kom en roer ze door elkaar.
  • Stap 5: Doe er ongeveer een half theelepeltje cayennepeper en kurkuma doorheen.  (Als je wilt kun je om het meer smeuïg te maken nu ook een beetje olie er doorheen doen. Zelf doe ik het niet trouwens.)
  • Stap 6: Doe er een klein handje ongezouten cashewnoten door heen en roer dan het geheel door elkaar.
  • Eet smakelijk!

Recept aanpassen:

Je kunt dit recept gemakkelijk naar je eigen smaak aanpassen. Zo kun je er bijvoorbeeld ook nog extra een tomaat door doen, of bijvoorbeeld de cashewnoten weglaten. Of je doet er bijvoorbeeld stukjes ananas door.. Er zijn heel veel mogelijkheden, probeer het eens uit!

Advertenties

Een gedachte over “Recept: Avocadosalade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s